Основне информације

Акредитација је поступак у коме се утврђује испуњеност услова за реализацију програма стручног усавршавања у јавној управи. Циљ акредитације је обезбеђивање најбољих предавача и других реализатора и спроводиоца програма који поседују релевантно искуство, знање и вештине у стручним областима за које се спроводе обуке.

Селекцију и акредитацију  предавача и других реализатора и спроводиоца програма стручног усавршавања у јавној управи спроводи Национална академија за јавну управу.

 

 

Упутство за акредитацију реализатора

 

Упутство за акредитацију спроводилаца

 

Често постављана питања

1. Како се акредитовати?

Акредитација се врши искључиво по објављеном јавном позиву.

 

2. Када се објављују јавни позиви?

Јавни позив се објављује најмање два пута годишње на сајту Националне академије за јавну управу, Министарства државне управе и локалне самоуправе и Порталу Е-Управе и рок за пријаве је најмање 30 дана.

 

3. Како се подноси пријава?

Пријаве се подносе искључиво електронским путем преко Портала Е-Управа.

 

4. Да ли је акредитација временски ограничена?

Све  акредитације које су додељене по јавним позивима националне академије за јавну управу су неограниченог временског трајања, односно докле год акредитовани испуњава прописане услове из  Уредбе о akредитацији, начину ангажовања и накнадама реализатора и спроводилаца програма сручног усавршавања у јавној управи.

 

5. За коју област сам акредитован и који је мој ИБР број?

Области стручног усавршавања за коју сте акредитовани и додељен ИБР можете пронаћи на линку Листа акредитованих предавача и других реализатора обука

Листу области стручног усавршавања можете пронаћи на линку.

 

6. Да ли се могу пријавити за више тема у оквиру области стручног усавршавања за коју сам добио позив за учешће на интерном конкурсу?

Да, можете се пријавити за једну или више тема/обука на списку који сте добили у оквиру области стручног усавршавања за коју сте акредитовани односно уписани у Сталну листу предавача и других реализатора обука, за које сматрате да сте компетентни да будете реализатор.

 

7. Како се у поступку акредитације реализатора доставља доказ о успешно завршеном програму обуке предавача у организацији Националне академије за јавну управу за које још нису уручени сертификати?

Уколико сте у организацији Националне академије за јавну управу похађали Обуку за предавача – напредни ниво, достављате нам изјаву у којој ћете назначити када сте похађали и успешно завршили поменуту обуку са захтевом да ту чињеницу утврдимо увидом у податке из службене евиденције. Наведену изјаву достављате приликом попуњавања пријаве за акредитацију реализатора на порталу еУправе, у оквиру адекватног поља за прилагање доказа „Исправа/е којима се утврђује успех у програму обуке предавача".

 

8. Портал еУправа ми не дозвољава да приложим документацију, како то да решим?

Да бисте несметано могли да покренете услугу на порталу еУправа, потребно је да на рачунару инсталирате најновију верзију Internet Explorera и да преко њега отворите портал еУправа. На последњем кораку, где се врши прилагање документације, имаћете приказ као на слици испод.